Házení vlaštovky
Hra - Házení vlaštovky
Video se načítá
Shopaholic Beach Models
Hra - Shopaholic Beach Models
Video se načítá
Super Happy Kitty
Hra - Super Happy Kitty
Video se načítá
Cubium: nové levely
Hra - Cubium: nové levely
Video se načítá
Sisters Back To School
Hra - Sisters Back To School
Video se načítá
Trollface Quest 3
Hra - Trollface Quest 3
Video se načítá
Easter Egg Slacking 2014
Hra - Easter Egg Slacking 2014
Video se načítá
Theme Hotel
Hra - Theme Hotel
Video se načítá
Independence Day Slacking
Hra - Independence Day Slacking
Video se načítá
RBots
Hra - RBots
Video se načítá
Fashion Expert 2
Hra - Fashion Expert 2
Video se načítá
Doodle God 2
Hra - Doodle God 2
Video se načítá
Frozen Makeup
Hra - Frozen Makeup
Video se načítá
Romantic Hairstyles
Hra - Romantic Hairstyles
Video se načítá
 

KagamineRinCZ

Kritika

Zcela upřímně, jsem dost vztahovačná. Takže sama ne vždycky snáším kritiku dobře. Ale hrozně moc záleží na typu kritiky. Jsem hodně citlivý člověk, takže potřebuju i určitý citlivý přístup. Takže pokud mi někdo vytkne něco hezky, slušně, konkrétně - kdy fakt řekne, co přesně mu vadí, a proč, pak to snáším dobře. jsem vlastně i ráda, že ke mně byl někdo opravdu upřímný, ale přitom stále tak slušný, a že to dokázal hezky pojmenovat.


Nenesu ale kritiku typu: JSI DEBIL, JSI HNUSNÁ, JSI VADNÁ...proč? PROSTĚ PROTO. nebo PROTOŽE VYPADÁŠ TAK A TAK. PROTOŽE MÁŠ NA FOTCE TO A TO. Ne. Tohle neberu. To vlastně ani není kritika, ale nadávka.
Kritika je něco ve smyslu: ,,Popravdě, tahle barva k tobě vůbec nejde, prostě ti nesluší, protože k tvýmu typu pleti tohle prostě nejde, navíc jsi to blbě skombinovala tady s tím."
Nebo
,, Tak tohle se ti moc nepovedlo. tady, vidíš? Tady to bylo špatně, protože tam mělo být tohle, spíš místo tohohle, což tam nepatří. A tady by to chtělo ještě dotáhnout do konce."
Nebo.
,, V tomhle ses fakt nezachovala dobře, protože to, cos řekla, mu/jí mohlo ublížit. Navíc jsi špatně pochopila tamto. A tahle reakce nebyla přiměřená, mohla se někoho vážně dotknout, protože to útočí na tohle citlivé místo."
Nebo:
,, Tak v tomhle se pleteš. Ano, sice to tak můžeš vnímat, ale faktem je, že je to prostě takhle, tady si to můžeš přečíst, tady taky, a musíš brát v úvahu širší kontext tohohle, a zamyslet se ještě nad tímhle.
Tohle je kritika.

Ne:

JSI KRETÉN, JSI HNUSNEJ, VYPADÁŠ HLOUPĚ, NEUMÍŠ TO, JSI BLBEC, PROTOŽE MÁŠ JINEJ NÁZOR.
Takže u mně je fakt stěžejní, jak daná osoba kritiku podá, a jak jí obhájí a podloží. Jistě, jsou věci, o kterých vím. Já vím, že nemám žádný prsa, že mám pytle pod očima, řidký vlasy, že jsem náladová, přecitlivělá, vztahovačná a v některých věcech definitivně vyšinutá. Vím, že umím být i dost protivná. Vím, že jsem naprosto neschopná s PC, v technických věcech, ne blbá, ale vyloženě dementní na matiku a cokoli s čísly, že nic nevím po počítačích, málo toho vím o politice nebo třeba o Peloponéské válce...A když mi to někdo řekne, vím, že má naprostou pravdu. A beru to.


Ovšem pokud se do mě někdo začne strefovat kvůli něčemu, co souvisí s něčím hlubším, třeba něco, co opravdu dělám špatně nebo to vnímám špatně, ale je to způsobeno něčím hodně ošklivým, co jsem zažila, na to jsem citlivější. Jasně, v něčem to není omluva, ale v každém případě by jste lidi neměli soudit, dokud nevíte, co se jim stalo nebo proč danou věc tak mají...Hodně věcí má totiž hlubší důvod, a i když to není vždy omluvenka, dokud člověk neví, tak by minimálně neměl soudit jen dle toho, co viděl na první pohled

Každopádně, kritika by vždycky měla být: KONSTRUKTIVNÍ, SLUŠNÁ, UPŘÍMNÁ, KONKRÉTNÍ. Lidé by vždycky měli druhým podávat věci tak, aby byla zachovaná nějaká lidská důstojnost. A vždycky slušně, ale upřímně. A zároveň na rovnu říct, co přesně jim vadí, a proč a v čem. A pak popř. dodat, co by teda chtěli jinak nebo jak by to mělo vypadat. Ale nenadávat si a neurážet se. 

Co si o tom myslíte vy?

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.