Loony Tunes Mahjong
Hra - Loony Tunes Mahjong
Video se načítá
Parachute Panic
Hra - Parachute Panic
Video se načítá
 

KagamineRinCZ

RECEPT NA VÁNOČNÍ PERNÍČKY

Překvapte rodinu tím, že úplně sami upečete perníčky! Je to velice jednoduché. Dám vám sem velmi jednoduchý recept na menší várku, asi 20 perníčků. 

POTŘEBUJEME:

200g hladké mouky

1 lžička kakaa

1 lžíce perníkového koření

1 lžička skořice

1 vejce

4 velké lžíce medu

30-50 g másla nebo hery

Kypřící prášek do perníku

nějaká cukrová zdobítka

POSTUP:

Vezmeme větší mísu a nasypeme do ní mouku, skořici, kakao, perníkové koření a prášek do perníku. Pak v mikrovlnce rozpustíme máslo. Do rozpuštěného másla rozklepneme vejce a promícháme. To pak najeleme do mouky. K tomu přidáme med, špetku vody nebo másla ( ale tak, aby těsto nebylo tekuté, jen aby se s ním dalo pracovat) těsto pak promačkáme těsto a uděláme z něj šišku, jako bychom chtěli péct chleba. Promačkané těsto dáme na pár hodin odpočívat. ( není to podmínkou, lze s ním pracovat hned, ale když ho necháme odpočinout, bude se nám s ním lépe pracovat) 

Potom těsto vezmeme a znova promačkáme, posypeme moukou linku, aby se nám nelepilo a rozválíme válcem. Pak z něj vykrajujeme perníčky, které dáváme na plech na pečicí papír. Předehřejeme troubu. Když už máme vše vykrájené, zmuchláme vykrájené okraje těsta, zase z nich uděláme šišku, promačkáme a znovu rozválíme, a takhle pořád, dokud je s čím pracovat. Až je těsta moc málo na další placku, zbylé těsto sníme a zapijeme mlékem :D ( BEZ TOHO SE NÁM PERNÍČKY NEPOVEDOU XDDDD)

Vykrájené perníčky dáme péct na 180 stupňů na cca 15 minut. Poté necháme vychladnout a nazdobíme cukrovými zdobítky. 


Komentáře

RinKagamineCZ

Just Emma: Děkuju, zrovna ten byl Lenův smajl takže mu ho klidně ukradni, já dělala ty, kde je japonsky napsané naše jméno a 02, pak srdíčko, stromečem, slunce, měsíc, kytku, vločku a pokeball

RinKagamineCZTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.