Říše divů

School TAG: Dělaj ho teď sakra všichni!!!!

Takže ahoj sušenky! Do tohoto TAGu (muhahaha) mě TAGla Otys (Otakarka. El. Petřínská). I když v podstatě tagla všechny...no, ale co, jdeme na otázky, které jsem Otys s dovolením ukradla. (muhahaha podruhé)


1. Chodíš ráda do školy?
Ne. Pokud nejedeme na extrémně dobrý výlet, nemáme volno, nebo ,,odpočinkové" předměty jako občanka, literatura, sloh nebo dějepis.






2.Chtěla bys radši studovat nebo pracovat?

Těžké. Jak říkala Otys, na práci potřebuju vysokou. Myslím, že pokud si člověk vybere práci/studium která/které ho baví, je obojí stejně dobré. Já bych jednou chtěla být veterinářkou, takže by mě bavila v tomhle ohledu spíše práce, ale škola taky bude snad fajn.

 



3.Učíš se průběžně, nebo jenom před zkoušením či testem?

Jen před velmi důležitými testy. Nedávno jsem psala velkou písemku z češtiny, vůbec jsem se neučila a měla jsem za jedna. Včera jsem se ale učila, protože dnes byla češtinová čtvrtletka. Jinak se téměř vůbec neučím, jen pokud mi nějaký předmět (matika, fyzika) vážně nejde do hlavy.




4.Tvůj nejlepší a nejhorší předmět?

Pro někoho je čeština hrozná a těžká, ale já jsem pravý opak. Většinou dostávám jedničky a dvojky, za celý rok jsem neměla ani jednu trojku, minulé pololetí jsem měla jako jediná z ČJ jedničku, a teď zatím taky. Pak mám ráda i občanku a dějepis, který mi opravdu jde, mám letos čistou jedničku. Angličtina taky ujde, ale možná je to proto, že ji máme lehčí než minulý rok, nemáme tak náročnou a přísnou učitelku (spíš s náma jedná jak s prvňákama). Co se týče nejhoršího předmětu, dlouho to byl zeměpis, ale pak jsem se v něm hodně zlepšila. Nejhorší průměr mám v matice (2.00), ale nejvíce mě nebaví fyzika. Fyzikář je psychopat (což už jsem párkrát zmiňovala), máme hrozné učebnice, a je nám to vysvětleno tak nudně!




5.Jakou technikou si zdobíš sešity?

Předpokládám, že kreslení podivných a retardovaných kresbiček se nepočítá...No, úprava mých sešitů a zápisků  je hrozná, já si na design sešitů nikdy moc nepotrpila. Když vidím sešity ostatních....




6.Co ti nejvíc pomáhá při učení?

Hm...rodiče? :D Ne....já nevím. Asi mi pomáhá, když mě neotravuje můj bratr, nebo se nesoustředím místo fyziky na psaní článku....




7. Jaké jazyky se učíš?

Učím se zatím pouze angličtinu, protože jsem v šesté třídě (ano, jsem malý kid). Na druhém stupni jsem chtěla mít fráninu, kterou jsem se nepovinně učila ve 4. třídě. Bohužel, na mé škole není, takže mám na výběr jen z němčiny a ruštiny, a absolutně nevím, co zvolit. Můžete mi do komentářů napsat, co se učíte vy, a jak jste spokojeni. Proboha, proč nemáme francouzštinu...




8. Jaký/á učitel/ka je nejhorší a v čem?

Náš fyzikář! Je to magor, bláze, psychopat a schizofrenik! Doufám, že víc dodávat nemusím...Snad jen:

-kouzelná motorka

-neviditelná Karkulka a vlk

-skřítci, co mají v ruksaku elektrony

-spinner, alá hřeben a větrák

-Hromosvod= plachta

-kreslení křídou po zdi





9.Používáš taháky? A na jakých místech?

Musím se přiznat, že jsem tahák ještě nikdy nepoužila. Nejspíš bych se tvářila tak nenápadně, že by si mě učitelka hned všimla :D




10. V jaké lavici sedíš?

Takže sedím v druhé lavici u okna, výjimka je fyzika, kdy sedím ve třetí lavici u dveří. A v angličtině taky sedím jinak. A to v první lavici u dvěří. Nikdy nesedím veprostřed. Wow, to jsem si ani neuvědomila....Hustý.




11. Jsi spokojená s výběrem školy?

No, celkem jo. Zvlášť proto, že jsem sem v páté třídě přestoupila. Škola není o nic dál, mám to jen o několik set metrů dál. Jen musím vyrážet z domova kapku dřív...Ale jinak jo. Známky jsou dobrý, kolektiv celkem taky, učitelé...no, ty tak moc ne, jídlo hnusný, třídy hnusný....Ale jinak jo, jsem spokojená žákyně!




12. Rozumíš si se spolužáky?

Ehm,...jen s některými. Některé (asi 3) bych mohla nazvat někým, koho mám opravdu ráda. No, možná jen 2, ta jedna je strašně otravná....Jiná by se asi dala nazvat kamarádkou, ale pouze spolu chodíme do školy, protože bydlíme vedle sebe. Jedna z těch dvou oblíbených je má nejlepší kamarádka, druhá...no, není to ani kamarádka, jen mi na ní záleží, protože je mi strašně sympatická, dříve jsem s BFF patřila do její party, ale odcizily jsme se...Vím, že i ona mě má ráda, jen bych se s ní chtěla bavit víc. Ale já se prostě bojím udělat první krok. Vím, že je hrozně fajn. Znám jí hrozně dlouho. Když jsem byla hrozně malá, tak mě máma brala k ní a jejímu dvojčeti (našemu spolužákovi), protože se zná s její mamkou.







Komentáře

valentinka11(Poradna pro holky)

U nás sme bohužiaľ na výber nemali, takže... nemčina. Hoci ako jazyk ju od prvého roku nenávidím, nejako to pretrpím... hrozne sa to však pletie s angličtinou- jeden spolužiak už tie tri roky hovorieva namiesto is na angličtine ist.

valentinka11To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

SelenaGVIP(Bradavice)

My jsme měli na výběr mezi francouzštinou a němčinou, ale rodiče chtěli, ať jdu na němčinu. Němčina mě ale strašně nebaví a nejde mi, pletou se mi rody (nebo členy, teď nevím jak se to jmenuje, prostě der, die, das), ale kdyby tě to bavilo, tak by bylo asi celkem lehké se to naučit. Ruštinu jsme si vybrat nemohli, ale když se naučíš azbuku, tak ty slova už tak těžká asi nejsou (nebo to aspoň říkala moje sestra, která rok chodila na ruštinu).

SelenaGTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Fany7777777VIP(AHS)

Já se už druhý rok učím ruštinu, ale jako moc mě to teda nebaví. Já jsem si ji vybrala jenom proto, že je podobná češtině, tak jsem myslela, že bude lehčí. Sice mě více zajímá němčina, ale nechtěla bych se jí učit a přitom za to dostávat známky, protože si nejsem jistá jak by ty známky vypadaly (mě totiž nejde angličtina a němčina je podobná angličtině). Jinak my jsme měli na výběr taky jenom z němčiny a ruštiny.

Fany7777777To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.