Všema deseti

Nápady na kreativní dárky #1

Ahoj! 

V tomto článku se s vámi podělím o pár super nápadů na narozeninové dárky tentokrát pro kamarádky, pokud tedy opravdu nevíte, co své kamarádce dát třeba k narozeninám, tak určitě čtěte až do konce!



1) DIY nástěnka s fotkami 

Na tenhle dárek si nejdřív najdi svoje nejoblíbenější fotky s kamarádkou a ulož si je třeba do jedné složky v galerii.


Pak je buď vytiskni, ale osobně spíš doporučuji zajít třeba do dmka a tam si je nechat vyvolat v takovém tom přístroji, který mají v některých prodejnách, to stojí zhruba 5 Kč za fotku, záleží teda, pro co se rozhodneš.

Následně zkus někde sehnat rámeček, klidně i trošku větší, například tenhle z Ikey.

Dál si vezmi čtvrtku, která odpovídá velikosti rámečku a fotky na ní naaranžuj, nalep a případně přidej ještě nějaké dekorace.

Pro inspiraci sem dám i obrázek 



           


2) Nazdobená sklenička

U tohoto dárku je tu dokonce více možností a navíc, většinu věcí si myslím, že už máte doma a výsledek je hrozně hezký, sama jsem si takovou skleničku loni v létě vyrobila jako dekoraci.

Jedna verze je, že na barevné papírky, které se do skleničky dávají napíšete milé vzkazy pro svoji kamarádku a ta druhá je, že papírky necháte prázdné a sklenička tak bude sloužit jenom jako dekorace.


Na výrobu takové skleničky budete potřebovat: skleničku s víčkem (například nějakou od džemu/nutelly, nejlepší je jí umýt a odstranit všechny etikety, to jde občas docela špatně, tak doporučuji použít houbičku a třeba jar a pořádně drhnout, ale opatrně, ať skleničku nepoškrábete), barvy (tempery jsou moc fajn, barvy jsou na vás, záleží na motivu, který si vyberete), tekuté lepidlo (když se přimíchá do temper, lépe pak na skle drží), štětec, paletu, nebo něco, na co si dáte barvy a barevné papíry v barevné kombinaci, která ladí s vaším motivem ( nastříháme je na proužky, které pak dáme na skleničky a na které taky můžeme napsat milé vzkazy)


Postup:

Jakmile máme suchou omytou skleničku, smícháme si temperu s kapkou lepidla a začneme natírat víčko a dáme ho někam uschnout, poté přejdeme na skleničku, pro inspiraci vám sem dám dva motivy, já zkoušela podobný tomu se srdíčky


 


Namalujeme náš motiv na skleničku a dáme jí taky nechat uschnout, malování může být místy trošku obtížné, ale při troše šikovnosti se to dá v pohodě zvládnout, důležité je zvolit si hezký, ale zároveň jednoduchý motiv. 

Mezitím, co nám zasychá barva, vezmeme si naše barevné papíry, já používala červené a růžové, aby ladily se srdíčky, pokud se třeba někdo rozhodne dělat sedmikráskový motiv, klidně bych použila jenom zelený papír, nebo v kombinaci s bílou nebo žlutou, vyberte si prostě barvičky, které se k vaší skleničce hodí.

Papíry buďto nastříháme na proužky, nebo můžeme použít i třeba skartovačku, je to rychlejší a proužky budou víceméně stejné. Pak na ně můžeme napsat naše milé vzkazy a nebo je nechat jen tak. 

Po zaschnutí zkontrolujeme barvu na víčku a případně přidáme další vrstvu.

Když budeme hotovi, vhodíme papírové proužky dovnitř a opatrně zavřeme, nakonec můžeme hrdlo skleničky obvázat provázkem nebo třeba stužkou.


________________________________


No a aby zase tenhle článek nebyl až moc dlouhý, nechám si další tipy do dalšího článku, tak určitě sledujte můj blog , ať vám neuteče!


Lili


                                            



Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.