Všema deseti

Recepty #4 Jednoduché Croissants

Ahoj!

Po delší době jsem dostala zase takovou momentální chuť a motivaci napsat sem nějaký článek :D. Takže dneska si tu ukážeme úplně jednoduchý recept, který zvládne opravdu každý, a to recept na crossianty. V tomhle receptu používám kupované listové těsto, ale pokud by měl někdo chuť si udělat své domácí, není v tom žádný problém.


zdroj obrázku


Co budeme potřebovat?

1 listové těsto

kousky čokolády/džem jako náplň

vajíčko na potření

cca 2 čajové lžičky vody + 3 čajové lžičky moučkového cukru na cukrovou polevu


Postup:

Vyválíme si listové těsto na tenký plát ve tvaru obdélníku, poté těsto rozkrojíme nožem na zhruba rovnoramenné trojúhelníky.

Do každého trojúhelníku dáme trošku nasekané čokolády nebo lžičku džemu, následně trochu nakrojíme nejkratší stranu trojúhelníku a dva vytvořené dílky těsta roztáhneme jemně od sebe tak, aby s trochou představivosti připomínal trojúhelník  svým tvarem Eiffelovu věž. Pak začneme rolovat z nakrojené části až po špičku, pro lepší pochopení přidám odkaz na video, ve kterém je docela hezky vidět, jak na to.

Hotové crossianty přemístíme na plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme podle údajů na obalu těsta a nebo ve vyhřáté troubě na 180°C 20 minut, nebo do zezlátnutí. 

Během pečení si vyrobíme cukrovou polevu, kterou polijeme ještě horké crossianty. Na ní potřebujeme zhruba 3 lžičky cukru a 2 lžičky vody, poměr můžete pozměnit podle potřeby, ale měla by vzniknout taková lepkavá sladká tekutina. 

Po vytažení z trouby crossianty ihned potřeme/polijeme polevou a necháme vychladnout.

Dobrou chuť!



Lili


                               
     



Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.